martes, 12 de abril de 2011

Tota la nostra admiració


50 aniversari 


La primera reunió d'aquella Associació d'Amics de l'UNICEF Espanya va tenir lloc el 12 d'abril de 1961. Des d'aleshores, i gràcies al compromís dels seus socis donants i aliats han contribuït amb més de 516 milions d’euros a canviar les vides de milers de nenes y nens.

El matrimoni haitià format per Marie i Joseph Charles va decidir,després de  perdre-ho tot en el terratrèmol que el millor per garantir la subsistencia de les seves tres filles era allotjar durant un temps en un centre d’acollida.  


És el més difícil al que m'he enfrontat a la meva vida, deia Marie.  Una de les organitzacions amb les cuals treballa UNICEF a Haití, Terra d’homes, va posar en marxa un projecte per acollir les nenes i nens de famílies que després de la catástrofe no podien cobrir les necesitats dels seus fills.

Els Charles van aconseguir, amb ajuda i en tan sols dos mesos, que la seva economía es recuperés prou com per garantir el manteniment, la protección i l’educació de les seves filles. Elles van tornar a casa.  

Gràcies a iniciatives com aquesta, enmarcades en complexos programes de desenvolupament i emergències, UNICEF Espanya ha contribuït a l’assoliment de resultats positius en materia d’infancia.    

No hay comentarios: