jueves, 14 de abril de 2011

Un treball continuat

El Centre Labouré La Casita, és un lloc de trobada social fundat per Sor Clara Villoslada (representant de la comunitat de filles de la Caritat S. Vicens de Paul de Girona) al municipi de Salt. Neix com un servei d’atenció a nenes i nens, en gran part, fills de families emigrades del sud d’Espanya. 

El reforç escolar junt amb altres activitats lúdiques i formatives son les seves eines de treball..

Aquesta intervenció va creixer amb el pas dels anys fins a conformar un equip de monitors voluntari, nascut entre els joves que havien crescut revent el seus serveis.

A partir de 1990 la immigració que arriba al municipi ha canviat de procedència i ha crescut amb rapidesa.

Els fills d’aquestes famílies, en molt casos nascuts al municipi ,son la major part dels nostres usuaris.

El progressiu retard, respecte als objectius curriculars, que es va acumulant al llarg de la  l’etapa primària d’aquest perfil de infants ens empeny vers canvis profunds tant en els plantejaments com a objectius generals. 

Actualment encara queden alguns voluntaris que vàren creixer a l'hora que el projecte inicial i que es proposen donar continuat a la tasca inciada per Sor Clara.

L'activitat al centre la realitza un equip professional.

2 comentarios:

La Caseta dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Unknown dijo...

Jo vaig ser una d'aquestes nenes i monitores que durant 10 anys vaig formar part de la CASITA, i juntament vaig passar moltes estones de reflexió i aprenentatge amb SOR CLARA, una màgnifica persona amb gran compromís personal i estima, qui
agraeixo la meva estada, juntament amb tot l'equip de voluntaris que com jo ens vàrem formar amb uns gran valors, que actualment ens fan ser bones persones i solidaries dia a dia.

Gràcies,

Y.H.L